Ingen mage, ingen röv

Den som är smal hör ofta meningen ”allt passar ju dig, då du är så smal.” Detta kan stämma med vissa klädesplagg, men vid köp av kalsonger lönar det sig att välja storleken noggrant. Som vuxen behöver man inte lämna något tillväxtutrymme, såvitt du inte planerar på en astronomisk lårtillväxt på gymmet.

Hos den smala eller lättbyggda mannen orsakar för stora kalsonger lätt att byxbenen rullar sig och klättrar upp. Misstag sker alla, men att välja en för liten storlek är inte nära på en lika stor synd som att ”för säkerhets skull” välja ett par större & lösare.Mage finns, men ingen röv

Mannen som har ens lite mage och vars nedrekropp är betydligt mindre i förhållande till övrekroppen, bör uppmärksamma höftens mått. Att mäta midjan vid naveln är ingen bra idé, då byxor inte längre dras upp till armhålorna. Sådär nuförtiden, du vet.

Det kan hända att fast skjortstorleken skulle vara XL, kan M-storlekens kalsonger vara de bäst sittande. Också lårets omkrets är viktig att beakta.Röv finns, men ingen mage

Om axlarna är smalare än höften, är det sannolikt att tvärtom som hos den med mage, kan nedrekroppen vara t.o.m. dubbelt så stor som övrekroppen. För små kalsonger spänner och klämmer, vilket sticker obehagligt och får en att hela tiden försöka justera och rädda situationen.

Då man mäter lönar det sig att fokusera på lårets omkrets, uppbyggnad och form: t.ex. fotbollsspelarens muskulösa lår lönar sig att drapera med längre byxben. Samma sak gäller för icke-så-smäckra innerlår som brukar skava mot varann; längre byxben är din knight in shining armour.

Om du däremot råkar äga en s.k. ishockeyspelares bakdel, alltså tränade lårmuskler och kraftigt formade skinkor, är även en kortare kalsongmodell passande. Hur spänt de sedan sitter är en smaksak.Allt finns

Om du är en kombination av de två ovanstående, har du lår, mage och röv all in one. Den viktigaste frågan då du härjar med måttbandet är var du helst vill att kalsongernas midjeband placerar sig.

Eftersom en stor man inte njuter av eller uppskattar något som spänner eller bidrar med extra trängsel och ångest, kan lite (!) utrymme vara en bra sak. Ändå lönar det sig inte att hoppa upp två hela storlekar i storlekstabellen, eftersom även de bästa av material börjar slira, vilket händer just där man minst av allt önskar.