Om kalsongerna

Vi nöjde oss inte med att tillverka kalsonger såsom de alltid tillverkats. Vi letade och hittade bästa möjliga tråd av vilken vi sydde ett högklassigt tyg, som är perfekt material för underkläder. Materialet som vi använder är gjort av övergivna fisknät och annat industriellt plastavfall, som inte ska hamna i haven. Eftersom dess användning inte ännu har blivit allmännare, är materialpriset givetvis högre. Men även om köppriset är dyrare för oss, var det en risk vi ville ta. Varumärken inom mode kan inte slösa på resurser och uppmuntra till fast fashion, utan vi måste satsa på alltmer etiska material och produktionsmetoder. Konkurrenterna som nämns i frågan tillverkar sina produkter i huvudsak av bomull, vars miljöpåverkan är rätt så tuff (Ungefär 10 000 l vatten / producerat kilo bomull). Så varför lönar det sig att betala? De som redan har köpt av oss vet vad de har fått och talar starkt för våra kalsonger. Nästan 100% produkt- och kundbelåtenhet är ett garanti på något.De flesta kunder har blivit beroende från första gång, då dessa helt enkelt inte känns som något alls - varken runt arslet, eller i samvetet.

Trunk-modellen har gylf, samt kortare byxben. I boxers är byxbenen längre och de har ingen gylf. Skillnaden märks senast vid användning, speciellt gällande gylfen. Längden på byxbenet är inte alltid enbart en smaksak: trunks passar bra i vardagen, boxers utmärkt för sport och träning.

Den äkta TODG-kalsongen föds i två europeiska land: tråden tillverkas i Italien och tyget sys och produkten färdigställs i Portugals bästa fabrik, där textilindustrins kunnighet redan färdigt är högklassig. Asien och Turkiet är inga alternativ för oss, eftersom produktionen bör tåla etisk-moralisk analys.

Ja, det är de, helt på riktigt. Dessutom används annat industriellt plastavfall, som lätt skulle dumpas i naturen och vattnen via soptippen, som råvara i vår tråd. Nu bryts Nylon6 ut ur den, och är därmed renaste möjliga råvara. För intresserade har detta sin alldeles egna sektionhär.

Ha, ha.

DU VAR DEN FÖRSTA SOM KOM PÅ DETTA ALLDELES SJÄLV!!

Du kan lita på den såsom på Sovjetunionen. På papper är det inget trix eller någon konst att skapa en storlekstabell, men genast då realism och individens valfrihet stiger in i bilden, skapas gropar på vägen. Det finns nämligen ingen storlekstabell i hela världen som berättar om kroppens specialbehov, ens egna preferenser, vanor och känslor. Av erfarenhet vet vi också, att det är få män som använt måttband vid höftsektionen sedan osäkra ungdomsår. Materialet vi använder är väldigt elastiskt och alla experiment på människor har visat, att en helt vanlig typ i L-storlek kan få på sig alla storlekar från S till XL. S kan givetvis kännas lite tight och XL aningen luftigt, men de hålls ju visserligen på.

Fråga inte ens. Där var naturskyddsföreningar säger att det finns skäl att minimera gångerna man byker, är vi av den åsikten att rena kalsonger är en miljöhandling.

Vi börjar inte gissa åt ett eller annat håll, för ingen av oss har någon som helst kunskap inom dermatologi. Materialet är visserligen mjukt och lent, men till exempel för en (1) av våra kunder som lider av eksem, var materialet inte alls passligt.

Om man har dåliga erfarenheter av syntetiska fibrer eller har minsta lilla magkänsla om att dessa kunde förvärra hudens irritation, kan det löna sig att låta bli att testa.

Vi beklagar att vi inte har möjlighet att ge ett bättre svar. Produkten och materialet i sig innehåller inga kemikalier som ska irritera huden.

Nej, eftersom torktumlarens temperatur lätt stiger över fyrtio celsiusgrader och vid för höga temperaturer ruineras fibrerna med hög sannolikhet, kalsongerna mister sin elasticitet och därefter är alla missnöjda och på dåligt humör. Å andra sidan behöver dessa inte ens någon torktumlarbehandling, då tyget torkar snabbt i rumsluft. Den som är ovanligt hastig tar dessa på sig rakt från tvättmaskinen.

För den med dålig humor erbjuder denna fråga ett frodigt botten för föråldrad och banal skämtsamhet kring tvåfärgade kalsonger. De skämten hörs dock inte denna gång.

Vita kläder har benägenhet att förlora sin glans och bli aningen gråa. Så är det även med dessa. Om det framträder gulnande, är det lokalt och du kan finna hjälp av blekmedel eller en urolog. Nutida fläckborttagnings- och blekmedel fungerar bra redan i 30°C tvättemperatur.

Bra fråga. Såna har garanterat sina användare, men för tillfäller är de bara en våt dagdröm på vår designers arbetsbord. Bara efterfrågan är tillräcklig, är allt möjligt.

Det finns saker som män kan göra, och så finns det saker som män ska hålla sig på gott avstånd ifrån. Planerandet och förverkligandet av nästa kvinnokollektion får vänta tills den dagen, då här finns ett kvinnoteam som arbetar med kvinnornas kollektion. Fortsättning följer.

Om ansvarsfullhet

Njaaeh hördu, riktigt så vasst lär det inte vara behövligt att formulera sig i detta fall. Våra kalsonger är gjorda av återvunnen, eller rättare sagt regenererad, polyamid.  Av dessa är det polyester som är den mer skadliga syntetiska fibern. För att inte tala om fleece som är kategorins stora monster; dess uppborstade fibrer är tunna och svaga, och därmed kan upp till 200 000 under fem millimeters mikroplastpartiklar lossna enbart under en tvättomgång.

Fibret vi använder är helt olikt, och ska inte blandas in i samma berättelser som dessa två ärkefiender till världshaven, förutom om du vill vara intelligent oärlig. Om du inte tror på vad du hör, ta reda på.

Såklart finns det tvättpåsar, som är menade för att hindra mikroplaster från att hamna i vattendragen. En lustig kuriositet är att t.ex. så är tvättpåsarna som används av Patagonia gjorda av samma material som våra kalsonger.

Det lär inte vara en lång väntan före någon tvättmaskinstillverkare skapar en tvättmaskin, vars filter samlar ihop mikroplasterna innan de pumpas ut i vattendragen... Maybe yes.

Låt oss ännu säga, att bomull har ju sin egen problematik, oberoende hur organic-stämplad den må vara. Över 10 000 liter vatten per producerat kilo bomull är ohållbar fakta, eftersom där var bomull odlas, behövs vatten också i matproduktion. 

Inte än, men de är på kommande. Forskad fakta säger oss dock att världens bästa tvättpåsar är 100% tillverkade av polyamid. Alltså av exakt samma material, som våra kalsonger är gjorda av från första början. På tal om preventiva åtgärder, är det alltså lite samma sak som att lägga två kondomer på varann. Men även det är en smaksak.

Om beställning

Beställningsbekräftelsen skickas automatiskt per e-post till den adress, som du givit i beställningen. Kontrollera att du gett din egna e-post och att den är rätt skriven. hmail, gmali, ouylook och htmai.l kommer garanterat inte fungera. Vi har inte heller kunskaper i att värdera huruvida ett namn är korrekt skrivet.

Om du använder en gmail-adress, sorteras kommersiella grejer till en annan flik, mapp eller t.o.m. som skräppost.

Kontrollera dessa innan du skickar oss meddelanden skrivna med glödande ilska.

Då du beställer ett presentkort, kontrollera att du i beställningsskedet har gett din e-postadress och att den är korrekt. hmail, gmali, ouylook och htmai.l kommer garanterat inte fungera. Been there, done that.

Det är också möjligt att din e-post är såpass modern (t.ex. Förnyade gmail), att sådana här kommersiella grejer hamnar till en annan flik eller till och med till skräppostlådan.

Så innan du får spader, kolla dessa.

På vårt ansvar är att tillverka världens bästa kalsonger. Ditt ansvar är att ta hand om att du köper rätt storleks kläder. För att hjälpa dig göra det har vi en storlekstabell, med hjälp av vilken vem som helst läskunnig kan lista ut sin egna, rätta storlek. Användning av måttband sparar tid, pengar och nerver såväl hos dig, som här hos oss. Ifall du inte litar på måttband och din egna erfarenhet, utan fortfarande är osäker över storleken, beställ då endast ett par. Beställ inte tre, eller sex par.Om du upplever koncentrationssvårigheter under beställningen, andas djupt och fortsätt beställa då du fått tankarna samlade. Och kom ihåg: om misstaget är ditt, så är det du som ansvarar för kostnaderna som följer av paketets skickande fram och tillbaka.

Om du trots detta beställer flera kalsonger på en gång (t.ex. Tre stycken) och vill byta allihop mot en större eller mindre storlek, förbered dig på att nöjdhetsgarantin endast tillämpas på ett par, vilket betyder att du får pengarna tillbaka endast för det ena paret. Vår hundra dagars nöjdhetsgaranti är INTE en hundra dagars bytesgaranti.

För all del. Till EU-länder kan du beställa via theotherdanishguy.eu, till Finland via theotherdanishguy.fi, och annanstans i världen via theotherdanishguy.com.

Vi slösar inte på tid, vanligen hanteras beställningar inom 1-2 vardagar och ges vidare till vår logistikpartner för leverans så snabbt som beställningen är färdig. 3-5 vardagar är ett rätt så typiskt tidsfönster. Precis intill helger och högtider, som före julen och farsdag, är bokstavligen alla ute på kalsongköp. Då händer det att vår personal jobbar under stress och svett, även om vi sysselsätter ett fullt hus av mycket engagerade och hårt arbetande människor i vår avsändningsavdelning.

Men SNÄLLA! Sorry, det kan du inte. Det kan du inte heller göra i en traditionell butik. Om du funderar över ifall denna färg skulle passa mig och hur den månne skulle passa min hudton, rekommenderar vi varmt färganalys. Det låter förstås tråkigt, men vi har ingen användning för använda kalsonger – och då produktpaketeringen är öppnad, kan kalsongerna inte placeras på nytt till försäljning. Med andra ord: vi tar inte emot använda kalsonger, även om du bara haft dem på dig en gång.

Tills dagen vi får tnjuta återförsäljning av använda kalsonger i Japan, kan du bekanta dig med urvalet där exempelvis via denna länk. Våra varma rekommendationer.

Det kan hända att männens använda underkläder inte är en så het handelsvara, men man kan ju alltid pröva.

Tro oss, vi hittade inte på denna fråga bara för skojs skull.

För det första. Vi säljer inte använda kalsonger; för det finns egna webbsidor för dem, som attraherar sig till sådant. Vi dömer såklart ingen, låt alla blommor blomma.

För det andra. Det vore på många sätt dålig business att lägga returnerade kalsonger på nytt till försäljning. Produktreturneringar räknas i promille (inte i fyllan) och även de få returneringar sker för en orsak. I flera fall är orsaken något fel i produkten, och då skickas produkten tillbaka till fabriken för kontroll, så att alla fel kan minimeras oberoende av deras orsak.

Du kan alltså vara lugn även gällande denna sak: vi säljer alltid nytt och prima.

Nix, bara från nätbutiken - och å andra sidan så kan man ju ändå inte prova underkläder i en fysisk butik heller.

Om betalning

Nej. För tillfället ligger Paypal högst upp på listan över betalningsmetoder på grund av tekniska orsaker. Det går även att betala med de flesta allmänna credit- och debitkort, samt genom bankers elektroniska betalning. Mera info angående betalningsmetoder hittas här.

Om du planerar på att köpa mer än 25 par på en gång, kontakta oss.

Om returneringar

Nej. Om du på allvar inte gillar dessa, är det fullkomligt ok att returnera dem och få pengarna tillbaka. Här följer ändå några anmärkningar för klarhetens skull. Vi förbinder oss att återbetala köpesumman 100%, om du:

1. Kontaktar oss inom 100 dagar från ditt köp. Inom den tidsramen hinner man nog fastställa om kalsongerna är bra eller inte.

2. Kontaktar adressen team@theotherdanishguy.com och begär efter returnering. Använd inga andra adresser, även om du skulle ha direkt kontakt till VD:n.

3. Returnerar produkterna som du beställt och som levererats till dig, tillbaka till oss*

*returneringen bör vara hos oss inom 7 dagar räknat från returneringsnotisen, alltså stunden då du informerat oss om att du vill utnyttja denna möjlighet.

Det som fungerar för den ena, fungerar inte för den andra. Från våra kunders produktbedömningar kan du kanske samla mod inför din första beställning. Nöjdhetsgarantinpå hundra dagar är skapad för att din risk som köpare ska vara minimal. Att den enbart gäller det första paret, minimerar däremot våra risker. Det finns ingen logik i att gå loss och testa sin egen kalsongnöjdhet med flera par. Ett par räcker för att lista ut ifall detta är ett bra kalsongmärke för dig.

De kalsonger som tagit skada av yttre faktorer (alltså att de med avsikt, eller med mindre avsikt, behandlats illa), hör inte till returrätten. Vi behåller rätten att ändra, avbryta eller annullera returneringen, om vi anar någon förseelse. Och tro oss, det gör vi. Då dina avsikter är uppriktiga, finns det ingen panik.

Vi vill ha produkterna tillbaka så att vi kan analysera vad som möjligtvis är fel med dem, så att vi kan utveckla både produkten och verksamheten.

Helt utav nyfikenhet

Svaret finns i den här videon, men för dem som inte orkar se den, här följer en kort version:

Polarens röv skavade på en löprunda i Central Park en vacker morgon, vaselin förbrukades i kilomängder och till slut hamnade polaren i en damtoalett på Manhattan för att “omhänderta” sin sönderskavda akter. Han överraskades bokstavligen på bar gärning, vilket förståeligt nog orsakade förvirring hos de kvinnor som välkomnades av denna åsyn. Restaurangens personal informerade högt om att detta spektakel orsakats av “the other danish guy, who has some problems”

När det sedan konstaterades att ett liv utan bra underkläder snabbt kan ta en 180-sväng mot det dåliga, bestämde vi att det var dags att tillverka skapliga kalsonger, och nämna dem enligt incidenten som satte fart på hjulen.

Bra fråga. Det här går under underrubriken “naturvetenskaper”, och ärligt talat var vi inte särskilt duktiga under fysiklektionerna i skolan. Vi är medvetna om fenomenet som det hänvisas till här, men vi har inte utfört några mätningar, vars resultat kunde skrivas in här och nu. Tusentals människor har använt våra produkter och då mängden kunder ökat, har inte ens returnerade produkter följt med kommentarer om elchocker av statisk elektricitet. Det tycker vi att är en bra sak.

Detta ovetenskapliga svar kulmineras till slut i den anpassade lyriken av den legendariska Johnny Cash-låten Ring of Fire, där låtskrivaren lär ha upplevt något enastående.

”Chafing is a burning thing and it makes a fiery ring

And it burns burns burns burns the ring of fire the ring of fire

The ring of fire.”