Hopp, medkänsla, balans och förnyelse

 

Vi har en fräsch ny färg i vår samling — Fresh Green.

Gränsen mellan att hitta en perfekt eller nästan perfekt nyans är väldigt smal. Vi tycker att detta lyckades, och den gröna färgen står för empati, tillväxt, god lycka, hopp, hållbarhet, balans, framgång och givmildhet. Den ger en mer lugn och säkerhet, den förbättrar, den skapar liv. Förstås förknippas den även med saker som avundsjuka, råhet, oerfarenhet och skuld.

När vi funderade på hur den nya färgen skulle fotograferas på ett sätt som passar oss, var det klart att vi behöver ett äkta par. Nina och Jani har varit gifta i 26 år och har tillsammans erfarit allt det, som den gröna färgen står för. Och mycket mer.

“Endast då jag är i kontakt med mig själv kan jag få kontakt med en annan människa. Av alla i världen skulle jag välja dig om och om igen, varje morgon.”

Bilderna har något gemensamt med Shakespeares Midsummer Night’s Dream - bilderna togs mitt i natten i den magiska finska skogen, bara åsnan ersattes med en alpaca då morgonen grydde, och de älskande var fortfarande tillsammans. Vad kunde vara vackrare än det?